Hello Aspirants,
Welcome to Online Quants Test in AffairsCloud.com. We are starting Cumulus CourseÂ for IBPS RRB 2017 ExamÂ and we are creating sample questions in Quants section, type of which will be asked in IBPS RRB !!!
Click Here to View Cumulus: IBPS RRBÂ 2017 Course
IBPS RRB Prelim 2017: Reasoning Test– 8 PM Every Day
IBPS RRB Prelim 2017: Quants Test– 9 PMÂ Every Day
Help: Share Our IBPS RRB PO 2017 Course page to your Friends & FB Groups
_____________________________________________________________________
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
All the Best
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Quantitative Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeWhat is the ratio of students enrolled in Dancing from city A and E to Craft from city B and C taken together?
Correct
Explanation
Students enrolled in Dancing from city A and E = (24500 + 17500) = 42000
Students enrolled in Craft from city B and C = (22500 + 26500) = 49000
Required ratio = 42000/49000 = 6:7Incorrect
Explanation
Students enrolled in Dancing from city A and E = (24500 + 17500) = 42000
Students enrolled in Craft from city B and C = (22500 + 26500) = 49000
Required ratio = 42000/49000 = 6:7 
Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeWhat is average enrollment in craft taken in all cities together?
Correct
Explanation
Total enrollment in craft = (20000 + 22500 + 26500 + 20000 + 24000 + 26500) = 139500
Required average = 139500/6 = 23250Incorrect
Explanation
Total enrollment in craft = (20000 + 22500 + 26500 + 20000 + 24000 + 26500) = 139500
Required average = 139500/6 = 23250 
Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeIf 45%, 40% and 42% of students enrolled from city C in Dancing, Drawing and Craft are female then what is difference of male to female students enrolled taken all three activities together?
Correct
Explanation
Difference in dancing = 18000 x (55 – 45)/100 = 1800
Difference in drawing = 21500 x (60 – 40)/100 = 4300
Difference in craft = 26500 x (58 – 42)/100 = 4240
Required difference = (1800 + 4300 + 4240) = 10340Incorrect
Explanation
Difference in dancing = 18000 x (55 – 45)/100 = 1800
Difference in drawing = 21500 x (60 – 40)/100 = 4300
Difference in craft = 26500 x (58 – 42)/100 = 4240
Required difference = (1800 + 4300 + 4240) = 10340 
Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeIf 18% and 25% students in city D and 20% and 25% of students in city A respectively from dancing
and Drawing are professional then what is the ratio of professional students enrolled in craft from A to D?Correct
Explanation
From city A:
Dancing professional = 24500 x 20/100 = 4900
Drawing professional = 24000 x 25/100 = 6000 Total = (4900 + 6000) = 10900
Total professional = 15300 Craft professional = (15300 – 10900) = 4400
From city D:
Dancing professional = 20000 x 18/100 = 3600
Drawing professional = 18000 x 25/100 = 4500
Total = (3600 + 4500) = 8100
Total professional = 15300
Craft professional = (15300 – 8100) = 7200
Required ratio = 4400/7200 = 11:18Incorrect
Explanation
From city A:
Dancing professional = 24500 x 20/100 = 4900
Drawing professional = 24000 x 25/100 = 6000 Total = (4900 + 6000) = 10900
Total professional = 15300 Craft professional = (15300 – 10900) = 4400
From city D:
Dancing professional = 20000 x 18/100 = 3600
Drawing professional = 18000 x 25/100 = 4500
Total = (3600 + 4500) = 8100
Total professional = 15300
Craft professional = (15300 – 8100) = 7200
Required ratio = 4400/7200 = 11:18 
Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeTotal enrollment from city B and F is approximately what percent more than that of C and E taken all activities together?
Correct
Explanation
Total enrollment from B and F = (73000 + 71000) = 144000
Total enrollment from C and E = (66000 + 64000) = 130000
Required percent = (144000 – 130000)/130000 x 100 â‰ˆ 11%Incorrect
Explanation
Total enrollment from B and F = (73000 + 71000) = 144000
Total enrollment from C and E = (66000 + 64000) = 130000
Required percent = (144000 – 130000)/130000 x 100 â‰ˆ 11% 
Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeIn a simultaneous thrown of two dice. What is the probability of getting a total of either 9 or 10?
Correct
Incorrect

Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeA hollow cylindrical tube is open at both ends is made of iron 4cm thick. If the external diameter be 52cm and the length of the tube be 120cm, find the number of cubic cm of iron in it? approx
Correct
Explanation
H = 120 external diameter â€“ 52
External radius = 26
Internal radius = 264 =22
Volume of iron = external volume â€“ internal volume
22/7 * 26 * 26 * 120 â€“ 22/7 * 22 * 22 * 120 = 72411Incorrect
Explanation
H = 120 external diameter â€“ 52
External radius = 26
Internal radius = 264 =22
Volume of iron = external volume â€“ internal volume
22/7 * 26 * 26 * 120 â€“ 22/7 * 22 * 22 * 120 = 72411 
Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeA man cover a distance in t hrs, if he met with an accident after 20km and he then run at his 3/5th of his normal speed, so he reaches his destination 40minutes late. If he met with an accident at 30km then he reaches only 30min late. Find his original speed?
Correct
Explanation
After moving 10km more, man saves 10minutes. For saving of 40minutes he has to cover 40km.
Now speed: after accident before accident
. 3 5
Time 5 3
. (+2)
2=40minutes
1=20min
(Normal time) 3= 60min
So, he covers 40km in 60min with normal speed = 40kmphIncorrect
Explanation
After moving 10km more, man saves 10minutes. For saving of 40minutes he has to cover 40km.
Now speed: after accident before accident
. 3 5
Time 5 3
. (+2)
2=40minutes
1=20min
(Normal time) 3= 60min
So, he covers 40km in 60min with normal speed = 40kmph 
Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeX, Y and Z started a business with their investments in the ratio 1:2:4. After 6 months X invested the half amount more as before and Y invested twice the amount as before while Z withdraw 1/4th of their investments. Find the ratio of their profits at the end of the year.
Correct
Explanation
Let us assume their initial investments were x, 2x and 4x respectively.
Therefore, ratio of their investments during the whole year
= [(x * 6) + (3x/2 * 6)]: [(2x * 6) + (4x * 6)]: [(4x * 6) + (3x * 6)]
= 15x: 36x: 42x
= 5 :12 :14Incorrect
Explanation
Let us assume their initial investments were x, 2x and 4x respectively.
Therefore, ratio of their investments during the whole year
= [(x * 6) + (3x/2 * 6)]: [(2x * 6) + (4x * 6)]: [(4x * 6) + (3x * 6)]
= 15x: 36x: 42x
= 5 :12 :14 
Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Quantitative AptitudeThe difference between a twodigit number and the number obtained by interchanging two digits of the number is 9. The sum of the two digits of the number is 15. What is the product of two digits of twodigit number?
Correct
Explanation
Let the digit of unit place be x.
So, the digit of tens place will be (15 âŽ¯x)
[10 (15 âŽ¯x) + x]âŽ¯[10x + (15 âŽ¯x)] = 9
150 âŽ¯10x + x âŽ¯10x âŽ¯15 + x = 9
135 âŽ¯18 x = 9
18x = 126
x = 7
Thus, the digits of the number are 7 and 8.
So, the multiple of digits = 56Incorrect
Explanation
Let the digit of unit place be x.
So, the digit of tens place will be (15 âŽ¯x)
[10 (15 âŽ¯x) + x]âŽ¯[10x + (15 âŽ¯x)] = 9
150 âŽ¯10x + x âŽ¯10x âŽ¯15 + x = 9
135 âŽ¯18 x = 9
18x = 126
x = 7
Thus, the digits of the number are 7 and 8.
So, the multiple of digits = 56
_____________________________________________________________________
 Click view Questions button to view Explanation
 Note: We are providing unique questions for you to practice well, have a try !!
 Ask your doubt in comment section, AC Modâ€™s ll clear your doubts in caring way.
 Share your Marks in Comment Sections